Pechgeneratie komt niet aan de slag

Oudere werkeloze raakte op dieptepunt van de crisis zijn baan kwijt

 Publiek tijdens de inspiratieplusdagen voor oudere werkzoekenden

UTRECHT – Publiek tijdens de opening van de inspiratieplusdagen voor oudere werkzoekenden georganiseerd door het UWV in het Beatrix Theater.

Nederland stempeltjesland. Onlangs kwam ik in een artikel uit de Volkskrant weer een nieuwe stempel tegen:
“De pechgeneratie”.

Pechgroep zit te lang thuis.

Maar je wordt er ook niet vrolijk van;  oudere werkelozen die al 2 jaar of langer thuis zitten komen steeds moeilijker aan een baan (cijfers CBS). Bijna 70 procent van deze groep is 45 plusser. Werkgevers zien ze onder andere als minder flexibel, met een hoger ziekterisico etc. Zo vormen ze de paria’s van de arbeidsmarkt.

“Wie nu werkloos wordt, vindt veel sneller werk. De pechgroep niet. Daarvoor zitten ze te lang thuis”
Bas van der Klaauw, arbeidseconoom

 

Zelf het stuur in de hand nemen!

Na twee jaar en vele sollicitatie’s worden ze murw door de afwijzingen, krijgen een afwachtende houding. Netwerkbijeenkomsten (al dan niet gestuurd door de werkcoach / UWV) worden overgeslagen en het zelfbeeld wordt steeds negatiever. Toch is er een mogelijkheid uit die negatieve spiraal te stappen. Dat start met de acceptatie van de huidige situatie. Het creëert rust in het hoofd.  Rust die ervoor zorgt dat het stuur weer in eigen hand genomen kan worden. Stapje voor stapje, stap voor stap. Het zelfvertrouwen groeit, en de negatieve gedachten gaan meer en meer plaats maken voor de positieve gedachten.

Denk als een ondernemer

Denk meer als een ondernemer, een ondernemer van je eigen business. Zelfstandig beslissingen nemend, niet afhankelijk van anderen of instanties’s. Met vrije keuze, ga ik  rechtsaf of ga ik linksaf?  Zonder gestuurd te worden door een baas.

Als werkzoekende heb je alle tijd om je hierop te oriënteren. Zeker de 45 plusser heeft een uitstekende mogelijkheid zijn eigen opgedane levenservaring en mensenkennis in te zetten. In te zetten voor een eigen bedrijf. In te zetten voor het eigen inkomen en niet meer het inkomen van de baas.

Laagdrempelig

Een aanrader is een oriëntatie op het netwerkmarketing bedrijfsmodel. Netwerkmarketing is een van de meest laagdrempelige bedrijfsmodellen om mee te starten. De investering om te starten is laag, je wordt direct gesteund door het onderliggende bedrijf, er zijn professionele hulpmiddelen en trainingen en wordt begeleid door een ervaren persoonlijke coach. Overigens is het ook net zo laagdrempelig om er weer mee te stoppen.  Maar zoek je meer onafhankelijkheid (van een baas), meer zelfstandigheid, ben je gemotiveerd en werk je graag met mensen? Oriënteer je dan eens op dit prachtige beroep.

Bezoek voor een eerste oriëntatie onze website:

www.de-weg-naar-verandering.nl

Klik HIER voor het Volkskrant artikel

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *