‘Flexibel dienstverband leidt vaker niet tot een vaste baan’

(Gepubliceerd: 15 maart 2017 00:13 op www.nu.nl)

Twee op de vijf mensen in de flexibele schil, vinden binnen vijf jaar een vaste baan. Daarmee is een flexibel dienstverband voor de meerderheid geen opstap naar vast werk.

Dat staat in een woensdag verschenen publicatie van het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS) van de Universiteit van Amsterdam.

Medewerkers zonder vast contract en zelfstandige ondernemers worden tot de zogenoemde flexibele schil gerekend. Het gaat daarbij ook om uitzendkrachten, payrollers en personeel met een contract zonder vaste arbeidsduur, zoals een nulurencontract of oproepcontract.

Onvrijwillig

Van de groep die in 2008 de flexibele schil is ingestroomd, stroomt iets meer dan de helft hier na een jaar weer uit. Van de uitstromers vindt maar één op de drie een vaste aanstelling. En 58 procent van de uitstromers is na een jaar niet meer aan het werk.

Ongeveer de helft van deze niet-werkende uitstromers ontvangt een uitkering. Zij zullen in de meeste gevallen onvrijwillig zijn gestopt. De anderen kunnen vrijwillig zijn gestopt met werken om bijvoorbeeld een opleiding te volgen of voor kinderen te zorgen.

De getallen zeggen alles

  • 39% heeft na vijf jaar een vaste baan gevonden.
  • 46 % werkt niet meer en iets meer dan de helft een uitkering.
  • 25% van de uitzendkrachten heeft na vijf jaar een vaste baan en bijna twee derde is dan niet meer aan het werk.
  • Van 2003 tot 2015 flexibele schil gegroeid naar bijna 3,3 miljoen mensen. Dit is 40 % van alle werkenden. Deze groei zat voornamelijk bij contracten zonder vaste arbeidsduur, zoals oproep- en invalkrachten sinds 2003 is deze verdubbeld.

Conclusie

“Een flexibel dienstverband is voor ca 50% geen opstap naar vast werk, maar juist een tussenstap naar niet-werken.”

Dus velen bouwen zo géén zekerheden op via een flexibel dienstverband. Als werknemer trek je aan het kortste eind.

Maar dat kan ook anders.  Neem het heft in eigen hand en wordt onafhankelijk van een loondienstverband. De eerste stap? Kijk eens op www.de-weg-naar-verandering.nl

Klik hier voor het originele artikel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *